Геймър продаде игри за 1,2 милиона долара

0
207

Колекцията от игри

Реклама

Френски колекционер на игри продаде част от колекцията си по eBay за повече от 1,2 милиона долара.

Колекцията, която е предложил на търг, включва всяка една игра, издавана за много от конзолите на Nintendo, всяка игра за всяка конзола на Sega, както и всички игри за NEC.

Всичко това прави 22 пълни комплекта или около 7000 игри.

Продавачът се казва Андре, живее в южна Франция и работи в областта на правото. Казва, че постоянно продава игри, просто тази колекция се е оказала най-голяма сред всички, които някога е продавал.

Първоначално целта на Андре била да събере всички комплекти на системите Sega, Nintendo и NEC. След като успял, си поставил нова, още по-амбициозна – да усъвършенства някои от комплектите, като намери всяка игра в тях запечатана, както е произведена. Просто заради предизвикателството. Някои от заглавията били изключително трудни за намиране, защото са издадени преди 25 години.

След като е завършил мисията, която сам си е поставил, Андре е решил, че е време да продължи напред.

В колекцията му са включени редки игри като Nintendo Virtual Boy и просъществувалата за кратко време Sega Dreamcast с всичките й 550 заглавия. Най-ценната игра в колекцията обаче вероятно е Go-Net за Sega Mega Drive, от която според Андре има само две бройки в света. Друга рядка игра е Kunio-Kun Dodgeball Gold за Super Famicom (което е японската версия на Super Nintendo). Андре казва, че от нея са произведени едва осем бройки.

Какво ще прави Андре без игрите си? Истината е, че той не остава без игри. Да, вече има със 7000 по-малко, но колекцията му продължава да съществува и в нея са останали хиляди игри. Тях той смята да запази за себе си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here