Формулата на идеалната ваканция

0
89

 

Реклама

Плаж с палмово дърво

Тя изглежда така: ((N(d)μ(d)-40)(r))/(σ(b)((C(d)-μ(d) )N(d)-41/40 c) ) (41c.a)/〖40〗^2

Това е резултатът от проучване на верига хотели, а автор на формулата е доктор Дейвид Луис, психолог от университета в Съсекс, разказва вестник „Дейли Мейл”.

Според проучването идеалната ваканция зависи от съчетанието на няколко фактора, сред които са продължителността на почивката, цената, възможността за релакс и неутрализирането на скуката и притесненията.

Резултатът от проучването е, че хората се връщат най-отпочинали след тридневна ваканция на място, което е на не повече от четири часа от дома им. Доктор Луис казва, че за много хора почивките в чужбина са стресиращи и те се връщат от тях по-скоро изморени, отколкото отпочинали.

Какво значи формулата

N(d) е броят на възможните ваканции с дължина в дни (d), които можеш да си вземеш в рамките на една година. C(d) е цената на конкретната почивка в зависимост от броя дни, които продължава.

a(d) е нивото на притесненията, които имаш по отношение на почивката си (например притеснения, че си си взел отпуск от работа, и че, докато те няма, задачите се трупат), съотнесено към продължителността на ваканцията.

r(d) е нивото на релакс, което вероятно ще постигнеш, докато си почиваш, съотнесено към продължителността на ваканцията.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here