Формула показва кой ще е световният шампион по футбол

0
516

Футболисти

Реклама

Германия ще спечели световното футболно първенство в Южна Африка тази година, твърди немският професор по физика Метин Толан, цитиран от „Дейли Мейл“. Той казва, че е безпристрастен и че резултатът е получен чрез специална формула.

Професор Толан е от университета в Дортмунд. Той е създал тригонометрична формула, която анализира резултатите на Германия от досегашните световни първенства по футбол и така показва, че германците са сигурен победител на предстоящия турнир.

Германия е печелила световната купа по футбол три пъти – през 1954, през 1974 и през 1990 г. Средното място, на което немците завършват на световно първенство, е 3,7. Германия е печелила всяка четвърта или пета световна купа. От последния им трофей са изминали четири първенства, затова професор Толан смята, че победата през лятото на 2010 г. е сигурна.

Въпреки математическата сигурност на формулата обаче тя веднъж вече се е оказвала погрешна – професор Толан беше предсказал победа за Германия и на миналото световно първенство през 2006 г., когато германците бяха домакини и когато трофея взе Италия.

Все пак професорът смята, че именно заради това вече е време формулата му да познае и немският капитан Михаел Балак да вдигне световната купа.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here