Ferrari за 2 310 000 долара

0
508
{gallery}actualno/news/steve/car&width=180&height=180&widthgal=200{/gallery}

Класическото Ferrari, което някога е принадлежало на актьора от 60-те и 70-те години Стив МакКуийн, беше продадено на търг (виж снимката вляво и по-голяма).  

Реклама

Никой не знае кой е купувачът. Той е пожелал да остане анонимен и е наддавал по телефона. Търгът се е провел в Монтерей, Калифорния, и е бил изключително оспорван. В него са участвали 800 души.  

Предварителната цена на колата е била между 800 000 и 1 200 000 долара, но явно очакванията на организаторите са били твърде скромни. 

Ferrari Berlinetta Lusso

Моделът е произведен през 1963 и е Ferrari Berlinetta Lusso. Стив МакКуийн го е получил като подарък от първата си жена (на това място всички си пожелахме такъв подарък или поне такава жена!). Актьорът е обичал високите скорости и е добавил нещо от себе си към колата – поръчал й е специална кафява металическа боя и бежова кожа за вътрешната част. 

Ferrari Berlinetta Lusso Стив МакКуийн е известен с ролите си на антигерой във филми от 60-те като „Аферата Томас Краун”, „Великолепната седморка”, „Великото бягство”. В много от филмите си той сам изпълнява каскадите си, защото обожава коли и мотори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here