Евро 2012: Англия срещу Италия

0
499

Евро 2012: Англия срещу Италия

Реклама

Довечера ще стане ясно кой ще играе на полуфинал срещу Германия на европейското първенство по футбол в Полша и Украйна. На четвъртфинала ще спорят Англия и Италия.

Двата отбора на европейски първенства

Англия никога не е печелила европейско първенство по футбол. Англичаните са участвали на 8 от 14 европейски турнири. Най-доброто им постижение е трето място през 1968 г.

Италия има 1 европейска титла, през същата 1968 г. Италианците са играли също на 8 европейски първенства. Второто им най-добро постижение е второ място през 2000 г.

Двата отбора на Евро 2012

Англия завърши на първо място в група D с две победи (срещу Швеция и срещу Украйна) и едно равенство (срещу Франция). Откакто Рой Ходжсън пое отбора миналия месец англичаните са играли пет мача и в тях нямат нито една загуба.

Италия завърши на второ място в група C с една победа (срещу Ирландия) и две равенства (срещу Испания и срещу Хърватия). Победата на Италия над Ирландия беше първа за отбора от последните им седем международни срещи.

Срещите между Англия и Италия

Двата отбора не са се срещали от 2002 г., когато Италия побеждава с 2:1 в Лийдс.

В общо 6 официални мача между Англия и Италия англичаните имат само една победа. Италия има четири, а една среща е завършила наравно.

Рой Ходжсън: Англия трябва да диктува скоростта на играта

Английският треньор каза още: „Ние сме много впечатлени от Италия, както и всички останали. Прандели е свършил много добра работа – те имат една чудесна смесица от младост и опит и са много атлетични.” Задачата на Англия Ходжсън обобщи така: „Трябва да захапем играта за врата, защото ако Италия има възможност да я контролира, нощта може да се окаже много дълга за нас.”

Чезаре Прандели: Италия трябва да играе без страх

Италианският треньор каза още: „Англия е много жилав отбор и ние трябва да започнем мача без страх.” И още: „Трябва да сме концентрирани и да чакаме своята възможност. Гледахме предишните мачове на Англия и те са един от най-организираните европейски отбори. Трябва да сме сигурни, че ще им попречим да играят.”

Мачът

Последният четвъртфинал на Евро 2012 започва довечера в 21:45 българско време на олимпийския стадион в Киев. Победителят в мача между Англия и Италия ще се изправи на полуфинал срещу Германия.

Кой ще победи довечера? Пиши мнението си на стената ни във Фейсбук!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here