Да си купиш град

0
439

Град Бъфърд

Реклама

Град Бъфърд в Уайоминг, САЩ, се продаде на търг за $900 000. Градчето е известно като най-малкото в САЩ – официалното му население се състои от 1 човек.

През 19 век Бъфърд изобщо не изглежда толкова самотно място. Тогава там има железопътна линия, гара и около 2000 жители. През 1869 г. Бъфърд е посетен от самия президент Юлисес Грант, а десетина години по-късно – от Бъч Касиди. За разлика от президента, Касиди не минал, за да се здрависа с местното население, а за да ограби един магазин.

С течение на времето обаче транспортната мрежа се променя, а трансконтиненталните железопътни линии се преместват. С намаляването на движението през Бъфърд намалява и населението. Все повече хора се изнасят в търсене на по-добри възможности.

Дон Самънс се заселва в Бъфърд през 1980 г. заедно със семейството си. През 1992 г. започва да разработва местния магазин, който работи до 2011 г. С годините обаче семейството на Самънс постепенно се изнася към други градове и в един момент той се оказва единственият жител на Бъфърд. Той е и единствен собственик на земята на града, възлизаща на 4 хектара.

Да живееш сам в цял град може да звучи екзотично, но явно в един момент на човек му става твърде самотно. Така Дон Самънс, днес на 61 години, решава да направи най-логичното нещо – да продаде града си на търг. Освен земята, Самънс продава къща с три спални, бензиностанция, гараж, магазин, училище, хижа и още няколко постройки.

Наддаването започна от $100 000, а участниците в търга бяха 25. След наддаване онлайн и в самото градче, Бъфърд беше продаден за $900 000 на купувач от Виетнам, който не желае да се съобщава името му.

Дон Самънс казва, че той и семейството му са живели добре в Бъфърд и че се надява, че сега други хора ще оценят живота там.

Градчето със сигурност предлага доста необичаен и дори екстремен начин на живот. Въпреки че е само на 50 километра от столицата на щата, Бъфърд си е едно самотно място с прекрасни гледки към Скалистите планини и доста сурови зими.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here