Няколко милисекунди ни трябват, за да си харесаме жена

0
281

Жена

Реклама

Но това не значи, че сме повърхностни и просто забелязваме хубавото лице. Напротив, макар и бърз, изборът ни е изключително точен.

Причината, поради която си падаме по красиви женски лица, е инстинктът ни за оцеляване, който свързва красивото лице с плодовитост. Иначе казано, избираме жена, с която можем да създадем потомство. А това не е никак повърхностно.

За разлика от нас, жените не решават дали един мъж може да им бъде добър партньор само заради начина, по който той изглежда. Техният инстинкт ги кара да търсят отдаденост, добър характер и способност да се грижи за децата им.

Изследването на начина, по който двата пола оценяват външната привлекателност, е на професори от университета в Амстердам и студент от университета в Кент.

Тяхното изследване включвало 20 мъже и 20 жени. Те били свързани с машина, която измервала мозъчната дейност. След това им давали задачи. Докато те ги изпълнявали, им показвали серии от снимки на хора от противоположния пол, които били с различна привлекателност.

Мъжете се разсейвали лесно, когато им показвали снимки на красиви жени, и взимали необмислени решения, докато жените се придържали към изпълнението на задачата. Според професорите обаче това не значи, че сме повърхностни, а че еволюцията ни е накарала да търсим знаци за плодовитост и един от тези знаци е красивото лице.

Новина от изследването е, че мъжете взимат решение дали дадена жена им харесва в рамките на няколко милисекунди.

С една дума, учените доказаха, че мъжете са привлечени от красиви жени заради еволюцията. С други думи, когато се заглеждаш по красиви мацки, в действие влиза естественият отбор и никой няма право да те нарича свиня заради това! Ако някой има проблем, да отиде да спори с Дарвин!

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here