8 години бушизми

0
510

George BushСлед двадесет и четири часа американският президент Джордж Буш официално ще предаде властта на наследника си Барак Обама. По този случай решихме да направим необичаен обзор на управлението на бъдещия бивш президент – като съберем някои от най-големите му гафове. Той стана толкова прочут с необмислени, грешни или неуместни изказвания на официални места, че се роди и термин за това – „бушизъм”.

Реклама

Няколко от любимите ни бушизми:

„Довиждане от най-големия замърсител в света!” – с тези думи Буш се раздели с британския премиер Гордън Браун и френския президент Никола Саркози в края на срещата на Г8 в Япония на 10 юли 2008 г. Освен с шеговитото си изказване, Буш допълнително шокира двамата си колеги, като придружи думите си с удар по въздуха и много широка усмивка.

„Amigo! Amigo!” – така на същата среща Джордж Буш извика на испански Силвио Берлускони. Само дето Берлускони е италианец.

George Bush„Вчера вие ми направихте забележка за това, че нямам талант да танцувам. Но все пак искам да знаете, че танцувах с удоволствие. И няма спор, че Либерия е минала през много трудни времена. ” – това несвързано изказване е отправено към президента на Либерия на 22 октомври 2008 г. във Вашингтон.

Нашите врагове са иновативни и изобретателни; и ние сме такива. Те никога не спират да измислят нови начини да навредят на страната и народа ни; ние също.” Вашингтон, 5 август 2004 г.

„Работите на три места? Това е уникално американско, нали? Искам да кажа, фантастично е, че го правите.” – към разведена майка на три деца в Омаха, Небраска, 4 февруари 2005 г.

И още…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here