Антибебе инжекция за мъже

0
644

Инжекция

Реклама

Контрацепцията не спира да се усъвършенства. В стремежа си да ни помогнат да избягваме непланирани бременности учените предлагат поредната новост – контрацептивна инжекция за мъже.

Разработването на този нов контрацептивен метод е дело на Националния изследователски институт за семейно планиране в Пекин, Китай.

Инжекцията е също толкова ефективна, колкото презервативите и оралните контрацептиви, приемани от жените. Съдържа тестостерон и се прави се веднъж месечно. По този начин временно се спира производството на сперма. Нормалният брой сперматозоиди се възстановява шест месеца след спирането на инжекциите.

В Китай са правени тестове на новия метод. Резултатите показали доста голяма ефективност – само един от 100 мъже, участвали в изследването, е успял да направи бебе, докато са му слагали контрацептивни инжекции.

Безопасността на подобен метод обаче все още е под въпрос и учените казват, че са необходими още изследвания. Ако се докаже, че методът е безопасен, това ще направи начините за предпазване от бременност с един повече. Това може да стане най-рано след пет години.

Освен това, ако контрацептивната инжекция се утвърди като контрацептивен метод, това ще даде на мъжете по-голям избор, твърдят учените от Китай. Изследователите все пак припомнят, че дори подобен метод да се въведе в практиката, той би предпазвал само от нежелана бременност, не и от болести, предавани по полов път.

Досегашните опити да се измисли удобен и ефективен контрацептив за мъже са се оказвали неуспешни най-вече заради странични ефекти като променливо настроение и понижено либидо.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here