Алкохолът и женската привлекателност

0
452

Бутилки

Реклама

След няколко питиета преценката ни за красотата на една жена се променя – това е нещо, с което някои ще се съгласят, други – не. А най-забавното е, че науката има доказателства и в двете посоки.

Преди време писахме за изследване, според което способността ни да оценяваме женската привлекателност не се повлиява от изпитите количества алкохол. Сега се оказва, че друго изследване твърди точно обратното.

То е на университетите Роухемптън, Лондон и Стърлинг, Шотландия. Проведено е сред студенти, които трябвало да оценят привлекателността на група хора по снимки. Оказва се, че преценката на пияните студенти е с 10% по-неточна от тази на леко пийналите.

Студентите трябвало да оценяват лицата на 20 двойки снимки на мъже и жени на между 18 и 25 години. Във всяка двойка едната снимка била обработена, за да бъдат чертите на лицето по-симетрични и следователно – по-привлекателни.

Докато онези, които били пили по-малко от 40 милилитра чист алкохол (етанол), посочили по-симетричното лице като по-привлекателно в 67% от случаите при пияните процентът бил 58. Ръководителят на изследването д-р Луис Холси обяснява, че пияните студенти са показали по-малко внимание към недостатъците на хората на снимките.

Ако се вярва на тези нови данни, явно все пак има истина в добре познатия ни стар виц:

Мъж и жена на сутринта. Мъжът:
– Аааа, крокодил!
Жената:
– А снощи бях миличко…
– Аааа, и говори!

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here