Модата на опашките, скъпият коняк и ледовете на Гренландия

0
216

Вече можеш да си закачиш опашка

Реклама

Заслугата е на британската компания TellTails, която произвежда всякакви опашки – на катерица, на лисица, на лемур. Вероятно кучешките и котешките са им се сторили твърде традиционни.

Опашките се закачат за тялото с помощта на ластичен колан и според модни експерти се съчетават доста добре със сако. За да си истински джентълмен обаче е най-добре да си вземеш опашка на лисица за под сакото. А за най-напредналите в модно отношение има и опашка на динозавър.

Опашки за хора

 

Какво е да счупиш бутилка коняк, която струва £50 000?

Това е научил на практика един нещастен редовен клиент на Playboy Club в Лондон. Той поръчал две чаши от въпросния коняк, произведен през 1788 г. Всяка чаша струвала малко над £5000.

Като всеки изискан клиент, и този въпросен господин пожелал да види бутилката при поднасянето на чашите. Донесли му я, само че по някаква злощастна случайност той я бутнал, ставайки от масата. Гледката на няколко десетки хиляди паунда, разляти на пода, вероятно е била незабравима.

Може би най-разочарован е бил барманът на клуба, който тъкмо се е канел да запретне ръкави и да направи няколко коктейла с въпросния коняк.

Счупена бутилка коняк от 1788 г.

 

Изчезващите ледове на Гренландия

Ледената покривка на Гренландия се топи повече, отколкото е обичайно за лятото. Това показват данни от три различни сателита.

Учените забелязали, че разликата е огромна в рамките на 4 дни – на 8 юли около 40% от ледената повърхност са били разтопени, а на 12 юли – около 97%. Промяната за тези четири дни е показана на снимки, разпространени от НАСА. На тъмнорозовите места два или три сателита са забелязали промени в леда, а на светлорозовите промени е забелязал един сателит.

Възможно е покачването на температурите и топенето на ледовете в Гренландия да са естествени явления, но е възможно и да са резултат от глобалното затопляне, казват учените.

Гренландия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here