Телевизията: секс или брак

0
435

Родителска организация в Щатите е направила проучване, според което телевизионните сериали подкопават значението на брака и семейството, като за сметка на това възхваляват секса без брак, както и различни спорни сексуални практики.

Реклама

Секс

Към това, според организацията, се прибавя постоянното показване на брака в негативна светлина. Същевременно извънбрачните връзки и освободеният секс, включително със секс играчки, се показват като източници на удоволствие. Сред изброяванията на лоши според родителите Ева Лонгорияпрактики (или поне намек за тях) са смяна на партньори, воайорство, садо-мазо, стриптийз, порнография, изневяра. Всички тези моменти били в съотношение 3:1 с показването на секс между съпрузи.

Според доклада на организацията всичко това влияе зле на детската аудитория. Обозначаването на филмите, неподходящи за деца, било недостатъчно и не се прилагало достатъчно.

От другата страна на този спор са производителите на сериалите, които гледаме и у нас – ABC, CBS, NBC, Fox и т.н. Те са отказали коментар по обвиненията на родителите, които според много наблюдатели са базирани на твърде традиционно виждане за света, което обаче се споделя от много американци.

Сред конкретните заглавия, които се критикувани от доклада, са „Анатомията на Грей” и „Отчаяни съпруги”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here