Серенада!

0
523

Да пееш под прозореца й?Срещнахме се с единствените хора в България, които правят серенади по поръчка, и си поговорихме с тях за музиката, любовта и романтичните жестове. Попаднахме на доста интересни неща, като например: българският мъж не е лишен от галантност, а българската жена още не е събрала смелост да се обясни в любов на един мъж чрез серенада. И още…

Реклама

Какъв е принципът на серенадата? Първо, трябва ти дама на сърцето. Второ, трябват ти няколко добри музиканти, които да се съгласят да пеят под прозореца на въпросната дама с цел да спечелят сърцето й за теб. Целта е дамата да е толкова приятно изненадана, развълнувана и очарована, че да припадне от силните чувства, за препоръчване в ръцете ти.

Първата съставка – дамата – трябва сам да си я осигуриш, няма как. За втората обаче има хора, които ще ти помогнат – ще отидат, ще й направят серенада по твоя поръчка и можеш да бъдеш сигурен, че ако всичко мине добре (т.е., ако съседите на дамата не повикат полиция, защото някой пее пред блока и нарушава обществения ред), двамата ви чака безоблачно бъдеще.

За да разберем как стоят нещата в кухнята на серенадите, издирихме (не че беше трудно, те вече са доста известни) единствените хора в България, които от два месеца се занимават с това да радват хората със серенади. Те се казват Жоро и Ели и са всичко, което трябва да са едни уважаващи себе си изпълнители на серенади: млади, готини и усмихнати.

Тяхната работа е доста уникална – някой им поръчва да направят серенада на обичан човек, те отиват на уреченото място в уреченото време и запяват. От това по-оригинален подарък трудно може да се измисли!

За да видим как стават нещата, изпратихме наш репортер с тях, за да ги следва по петите и да ни разкаже за това, което правят. Ето какво открихме:

Както Жоро и Ели казват, днешната серенада все по-рядко се прави под балкона. Тази, която гледахме, беше на по-типично съвременно място – в офис. Целта беше млада жена, която имаше рожден ден. Първо трябваше да минем през охраната, което си беше опасно начинание, но смелите музиканти не се плашат от разни униформени чичковци (които между другото бяха доста симпатични – може би поради факта, че всеки, щом чуе думата „серенада”, неволно се усмихва и става симпатичен). След това настъпи същинската част. Дамата, за която беше серенадата, определено се изненада, каквато в крайна сметка беше целта на занятието. А мъжът, поръчал серенадата, определено ще набере точки пред нея, защото никоя жена не може да устои на серенада специално за нея, червена роза, Happy Birthday to You и Besame Mucho.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here