Ледена голота

0
564

Ледник

Реклама

Намерихме идеалното средство срещу жегите – лед. Много лед.

Всъщност това е една инициатива, чиято цел е борба срещу глобалното затопляне. Идеята е на Спенсър Тюник, нюйоркски фотограф, който е известен със снимките, които прави на голи хора на публични места. Той търси хора, които имат желание, да станат доброволци и да се снимат сред алпийските ледници в Швейцария с цел да се насочи общественото внимание към намаляването на тези ледени маси. Както вече се сещаш, моделите за тези снимки ще са голи.

Според „Грийнпийс”, ако затоплянето на планетата продължи със сегашната скорост, до 2080 г. повечето швейцарски ледници ще са се разтопили.

Студено...

Кандидатите за голи снимки в ледниците ще трябва отсега да се приготвят за събитието, което ще се проведе през август. От „Грийнпийс” най-учтиво молят моделите да пристигнат по природосъобразен начин – т.е., да използват обществен транспорт и да не пътуват със самолет.

На нас идеята ни харесва най-вече с практичната си страна – разхлаждане в жегите. Смятаме да намерим всички сексапилни природозащитни активистки и да им предложим да ги съблечем навръх Алпите – романтиката е за тях, гледката – за нас (не става дума за пейзажите…) Всички са доволни, а същевременно показваме, че се интересуваме от запазването на природата! Опитваме се да спрем глобалното затопляне през деня, а вечерта стопляме премръзналите активистки…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here