100-те унгарски цигулки: музика за слушане и за гледане

0
16698

100-те унгарски цигулки

Реклама

Билетите започват от 30 лева, а шоуто в НДК е гарантирано!

Виртуозите от симфоничния оркестър на Будапеща пристигат на 19 юни в зала 1 на НДК. 

Армия от цигулки, виолончела, контрабас, чинели и кларинети засвирват без ноти произведения на световнатo класическo наследство, фолк и поп мелодии от различни страни, както и закачливите акценти на унгарския фолклор. Без таблатури и ноти виртуозните музиканти създават единственото по рода си шоу в света и получават бурни аплодисменти в хилядни зали в Австрия, Швеция, Финландия, Германия, Дания, Франция, Чехия, Ирландия.

Истинското шоу, театър на сетивата, представено от десетки музиканти, съчетава произведения от Брамс, Чайковски, Офенбах, Щраус, както и на съвременни композитори като Джон Уилямс, в чиято музика се срещат елементи на джаз и пост романтизъм.

Самите музиканти от оркестъра са наричани “съвременните Паганини” заради отличната интонация и новаторските техники.

Оркестърът на“100-те цигулки“ е уникален, защото от момента на създаването си preз 1985 г. той не е сменял състава си. Оркестърът се състои от 60 цигулки, 9 виоли, 6 чела, 10 контрабаса, 9 кларинета и 6 цимбали.

Можете да закупите първите 300 билета с 10 лв. отстъпка, като промоционалните цени са от 30 до 90 лв., на касата на НДК и в търговската мрежа на магазини Пикадили, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн на Eventim.bg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here