U2 с концерт на живо по YouTube

0
565

U2

Реклама

За пръв път такова голямо събитие (очакваната публика на стадиона е около 96 000 души) ще се предава директно в Интернет. Концертът на ирландската група е в неделя в Калифорния.

Мениджърът на U2 Пол МакГинес казва, че групата отдавна иска да направи нещо такова. Той добавя, че излъчването директно в Интернет е идеален начин да се разпространи преживяването на концерта в реално време. МакГинес казва още: „Феновете често пътуват дълго, за да отидат да видят U2. Този път U2 може да отиде при тях, при това навсякъде по света.” След живото излъчване запис от него ще може да се гледа както в YouTube, така и на сайта на U2.

Това събитие е интересно, като се имат предвид сложните отношения между YouTube и звукозаписната индустрия. Много звукозаписни компании смятат, че сайтовете за видео споделяне трябва да им плащат повече за правото да използват изпълнения на техните музиканти. Същевременно обаче компаниите признават и че за тях самите е необходимо да присъстват в социалните мрежи, в които до голяма степен се формират предпочитанията на аудиторията, включително за музика.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here