Стар Трек 2009

0
1046

Enterprise

Реклама

Преди повече от 40 години сценаристът на свободна практика Джийн Родънбъри създава един от символите на популярната култура на 20 век – сериала „Стар Трек”. През май 2009 г. ще излезе единадесетият пълнометражен филм „Стар Трек”.

След първия сериал от 60-те години следва още един и десет пълнометражни филма. За това време „Стар Трек” се е превърнал в символ, мания, запазена марка. Той получава награди и признания не само като сериал, но и заради научната обоснованост на всички, макар и измислени, събития от бъдещето, за които разказва.

НАСА кръщава първата си космическа совалка „Enterprise” в отговор на хиляди писма от фенове на сериала. В института „Смитсониън” – огромен изследователски и музеен комплекс – има огромен макет на кораба „Enterprise”, разположен на същия етаж, на който е оригиналният самолет на братя Райт.

Последният до момента филм по култовия сериал беше „Star Trek: Nemesis” (2002), в който екипът беше същият като в „Star Trek: The Next Generation“ – Патрик Стюарт, Джонатан Фрейкс, Брент Спайнър, Марина Сиртис. Само три години по-късно започва работата по следващия, единадесети пълнометражен филм. Снимките му са през 2007 и 2008 г. и се провеждат при абсолютна секретност.

„Стар Трек” (2009) е с героите от първия сериал от 60-те – капитан Кърк (Крис Пайн), Спок (Закари Кинто). Във филма ще видим Уинона Райдър, както и Дженифър Морисън, която познаваме като сладката лекарка от екипа на д-р Хаус. Злодеят пък се играе от Ерик Бана („Троя”, „Другата Болейн”).

Режисьорът на филма Джей Джей Ейбръмс е режисьор на „Мисията невъзможна 3”, както и продуцент и сценарист на епизоди от сериала “Изгубени”.

Филмът излиза едновременно в стандартен и в IMAX формат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here