Саша Барън Коен ще играе Фреди Меркюри

0
879

Саша Барън Коен

Реклама

Актьорът, познат от „Борат” и „Бруно”, ще играе ролята на фронтмена на Queen в биографичен филм, съобщиха продуценти от GK Films и Tribeca Productions, които работят по проекта.

Саша Барън Коен се прочу с роли като тази на Али Джи, на репортера от Казакстан Борат и на австрийския моден гуру Бруно.

Филмът за Фреди Меркюри ще разказва за няколкото години, които водят до вероятно най-великия момент на Queen – участието им в Live Aid charity concert през 1985 г., когато групата хипнотизира публиката на стадион „Уембли” и пред малките екрани с хитове като „We Will Rock You“ и „Radio Ga Ga“.

Queen продължават с турнетата и записите, дори и когато здравето на Фреди вече се е влошило. Един ден след като признава, че има СПИН, Фреди Меркюри се предава на болестта на 45-годишна възраст през 1991 г.

Фреди Меркюри, Браян Мей, Роджър Тейлър и Джон Дийкън основават Queen през 1971 г. Четири години по-късно излиза албумът им „A Night at the Opera“, който им носи световна слава. Част от него е „Bohemian Rhapsody“, чиято музика е дело на Фреди. Други песни с негова музика са „Crazy Little Thing Called Love“ и „We are the Champions“.

Извън сцената изпълнителят води затворен живот, рядко се съгласява да дава интервюта и никога не говори за своята хомосексуалност.

Снимките на филма за Фреди Меркюри и Queen започват догодина, а проектът вече има подкрепата на наследниците на певеца и на тримата останали членове на Queen. Китаристът Браян Мей и барабанистът Роджър Тейлър дори ще участват, като се грижат за музикалното съдържание на филма. В него ще е включена както музика на групата, така и солови изпълнения на Фреди Меркюри.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here