Златни малинки 2011: триумф на Адам Сандлър

0
381

Джак и Джил

Реклама

„Джак и Джил” събра най-много малинки на специалната церемония, която отдава дължимото на най-слабите филми на годината. Филмът успя да взема Златна малинка за 2011 г. във всичките 10 категории. Това се случва за първи път в историята на „анти-Оскарите”.

Адам Сандлър играе две роли във филма – на главния герой и на неговата сестра-близначка. Така той успя да вземе наградата и за най-лошо мъжко изпълнение, и за най-лошо женско изпълнение. Сандлър има участие и в още награди – за най-лошо групово изпълнение и за най-слаба екранна двойка. Наградата за най-слаба двойка Сандлър получи в цели три варианта – в двойка със самия себе си, в двойка с Кейти Холмс и в двойка с Ал Пачино. Сандлър има дял и в „малинката” за най-лош сценарий, тъй като е съсценарист.

Ал Пачино също не остана незасегнат от цялостното представяне на филма. В „Джак и Джил” той играе себе си и за изпълнението си получи награда за най-слаб актьор в поддържаща роля. (Как играеш зле себе си?!?) Дейвид Спейд, който играе жена във филма, получи наградата за най-слабо женско изпълнение в поддържаща роля.

„Джак и Джил” все и наградите за най-слаб филм на годината и за най-лош римейк, нова версия или продължение.

Адам Сандлър получи малинката си за най-слаб актьор не само за постижението си в „Джак и Джил”, но и за изпълнението си в „Жена назаем” (Just Go With It). За най-слаб режисьор беше обявен Денис Дугън, който е режисирал и двата филма.

Основателят на наградите „Златна малинка” Джон Уилсън коментира, че дори да беше изиграл тризнаци, Сандлър нямаше как да спечели повече малинки. И добави още: „Адам Сандлър има общо взето едно и също отношение – колкото и тъп филм да направя, феновете ми ще плащат, за да го гледат.” Това според Уилсън обаче не прави един филм достатъчно добър (освен за малинките).

Наградите „Златна малинка” обикновено се раздават в нощта преди раздаването на Оскарите, но тази година организаторите решиха, че е по-подходящо да раздадат отличията на 1 април.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here