Плажен купон с Iyeoka

0
4219

Iyeoka

Реклама

Усмивката на Iyeoka се появи заедно с нея на сцената на Баш бар и не изчезна цяла вечер. В продължение на два часа песните на изпълнителката следваха една след друга, прекъсвани от признанията на Iyeoka колко много й харесва българската публика и как отново иска да се върне в България.

Концертът й в топлата лятна вечер на 3 август на плажа на Баш бар на къмпинг Градина беше първата й изява в България. Гостуването й беше по покана на Event Zone Agency.

Iyeoka е от онези музиканти, които не спират да общуват с публиката и за които сцената не ги отделя, а ги приближава към онези, които са дошли да ги чуят. И това е нещо, което си пролича още със самото й излизане на сцената.

Докато не пееше, Iyeoka разказваше за себе си, за живота, за любовта. Най-вече за любовта. „Аз обичам любовта” – това повтаряше тя с неуморната си широка усмивка.

Iyeoka

Нейните собствени песни, сред които и най-известната й Simply Falling, се преплитаха с кавъри на хитове като Total Eclipse of the Heart и с историите, които Iyeoka беше решила да сподели с публиката.

Като например как отивала на почивка в Доминиканската република и както си пътувала на кораба, решила, че е време да напусне работата си като фармацевт и да се посвети изцяло на музиката. Защото това я прави щастлива. И защото всеки би трябвало да прави онова, което го прави щастлив – думи, които звучаха особено истински заради усмихнатата, оптимистична убеденост на Iyeoka. И заради мелодичния й глас, смесен с едва доловимите звуци на морските вълни, които спокойно се плискаха някъде в тъмното зад шезлонгите.

Концерт като този на Iyeoka нямаше да е на мястото си никъде другаде, освен на плажа, където хората седяха на пясъка, танцуваха боси и отпиваха от чашите си, които след това забиваха обратно в пясъка с надеждата никой да не ги бутне. И всичко това – докато на петдесетина метра от сцената туристите на Градина се бяха прибрали в палатките си, може би заспивайки под звуците на концерта. Или може би слушайки.

Времето до 3 сутринта измина неусетно, музиката на диджея се преля в песните на Деси от Sentimental Swingers, които се преляха в песните на Iyeoka. „Утре заминаваме за Германия, а трябва и да поспим” – с тези думи малко преди 3 Iyeoka слезе от сцената, само за да се върне минута по-късно, извикана от публиката, която все още не искаше да си тръгва.

Това беше най-страхотният бис, който аз лично съм гледала. Iyeoka представи всеки от четиримата музиканти в групата си, оставяйки го да изпълни нещо соло. Една поредица от бас, саксофон, барабани и китара, в която всеки намери енергия да зарадва публиката с по едно красиво изпълнение в ранните сутрешни часове.

„Снимайте ни и не забравяйте да ни тагнете. И се свържете с нас – ние сме невероятно лесни за намиране” – тези думи Iyeoka повтори няколко пъти, докато някои от музикантите й извадиха телефоните си, за да снимат публиката, която снимаше тях. След което, за пореден път, Iyeoka прикани всички да пеят с нея. Защото музиката е едно общо преживяване, в което изпълнител и публика не са разделени от сцената, а се срещат на нея.

Виж галерия със снимки на следващата страница…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here