Кои филми могат да очакват Оскар

0
1024

Критериите на Американската филмова академия не винаги съвпадат с вкусовете ни, но все пак можем да очакваме някои от най-добрите филми на годината да се появят в номинациите за Оскар. Два месеца преди обявяването на номинираните потърсихме филмите, които според критиците е много вероятно да се появят в селекцията. Някои от тях дори не са излезли, но филмовият свят вече говори за тях.

Реклама

The Curious Case of Benjamin Button The Curious Case of Benjamin Button

Интерес към филма създават имената на Брад Пит и Кейт Бланшет, които са в главните роли, както и на режисьора Дейвид Финчър („Пришълецът 3”, „Седем”, „Боен клуб”, „Зодиак”). Очаква се премиерата да е на 25 декември. Главният герой във филма има малък проблем с времето – то му действа наобратно и вместо да остарява, той е стар още в началото и постепенно се подмладява.

The Dark KnightThe Dark Knight

Няма как да го няма в подобен списък. Остава да видим дали наистина Хийт Леджър ще бъде номиниран посмъртно.

WALL-EWALL-E

Това е второто много известно заглавие, което според много критици заслужава да се бори не само в категорията за най-добър анимационен филм, но и за най-добър филм. Дори по високите стандарти на Pixar историята на малкия робот от бъдещето е забележително кино постижение.

И още…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here