Девет – осем и половина плюс музика

0
1092

Nine

Реклама

В адаптацията на мюзикъла „Nine“ участват един куп звездни актриси: Пенелопе Крус, Никол Кидман, Марион Котийар, Кейт Хъдсън, Фърги. Мюзикълът е музикален прочит на автобиографичния филм на Федерико Фелини „Осем и половина“. За пръв път “Nine” е поставен на Бродуей през 1982 г. Авторът на музиката и текстовете на мюзикъла Мори Йестън казва, че е избрал името „Девет”, защото като прибавиш музика към „Осем и половина” ставало точно девет.

Седемнадесет години след създаването на мюзикъла се появява неговата кино адаптация. Освен песните, танците и многото звезди, създателите на филма обещават и изобилие от ретро костюми, сатен, корсети и жартиери, всичко това в атмосферата на Италия от 60-те.

Филмът разказва познатата от „Осем и половина” история на режисьора Гуидо Контини – за неговите отношения с многото жени около него, за големия му професионален успех и за наближаващия му 40-и рожден ден, който го изправя пред редица житейски въпроси. В главната мъжка роля е Даниел Дей Луис. Още две големи имена в актьорския състав са София Лорен и Джуди Денч.

Daniel Day Lewis

Nine

Режисьор на мюзикъла е Роб Маршал, номиниран за Оскар за режисурата на „Чикаго” (2002). За “Nine” той е избрал шестима актьори-носители на Оскар: Даниел Дей Луис, Пенелопе Крус, Никол Кидман, Джуди Денч, София Лорен и Марион Котийар. Макар и с по-малки роли в “Nine”, Кейт Хъдсън и Фърги също имат награди, с които да се похвалят – съответно Златен глобус и Грами. Всички тези имена и награди определено обещават истински спектакъл.

https://www.youtube.com/watch?v=aoOHHmKM1BI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here