Най-краденият филм на 2009 година прави милиони

0
950

Спок

Реклама

Според сайта TorrentFreak „Стар Трек” е най-масово сваляният филм за 2009 г. Което не му попречи да стане и един от най-печелившите. Печалбите от него вероятно ще надхвърлят 100 милиона долара, а приходите – 385 милиона от билети и около 100 милиона от продажби на DVD & Bluray.

Тези числа са много интересни на фона на това, че филмът е най-краденият в Интернет за годината. Броени дни след официалната му премиера той можеше да се намери в Интернет.

Според Холивуд Интернет пиратството убива филмовата индустрия, като намалява приходите й. Данни като тези обаче поставят тази връзка под съмнение.

Освен това през 2009 г., въпреки рецесията, приходите от продажби на билети са се увеличили, а броят на филмите, пуснати тази година, е двойно по-голям отколкото през 2004 г.

Ето го и списъка с десетте най-сваляни с Bit Torrent филма на 2009 г. според TorrentFreak. В него са включени всички версии на филмите, включително и записите от киносалони. Интересно е, че все пак има някои разминавания между този списък и класацията на най-касовите филми за годината. От топ 10 на най-сваляните филми отсъстват например „Ice Age: Dawn of the Dinosaurs” и „2012”, а присъства „RocknRolla”, който имаше скромни приходи. При него популярността се обяснява с ъплоудъра, който го е качил и чийто рилийзи винаги получават голяма популярност.

Най-сваляните филми за 2009 г.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here