Les Grands Ballets de Montreal в София

0
853

Les Grands Ballets de Montreal

Реклама

На 6 април големият канадски балет от Монреал “Les Grands Ballets de Montreal” ще посвети на своята публика най-новия си спектакъл “Minus one” (‚Минус едно/един‘).

Изключителни са отзивите от американските и европейски медии за тази постановка:

„Най-съблазняващата и привличаща интереса програма, която сме виждали през последните 50 години“ – пише Dance International.

„Неочаквано и тотално чаровно“ – Pittsburg Post-Gazette.

„Компанията използва класически техники с включвания от многообразни артистични влияния, за да създаде едно модерно ново шоу, което все пак е насочено към ценителите на класиката. Феновете на класическия балет, на Bob Fosse и Cirque du Soleil ще харесат със сигурност спектакъла. Единственото, за което може да се попита, е за повторно шоу“ – Dance Europe.

{morfeo 960}

Les Grands Ballets de Montreal представя канадското модерно изкуство за първи път в България. Изключителна продукция, страстна разпалваща емоциите сценография, неповторими движения и баланс на телата – това усещане носи за себе си канадският балет.

Плод на гениални хореографи от Канада, Източна Европа и Скандинавието, балетът идва директно от най-ярките сцени на Бродуей. Тези артисти носят силата да отразят духа на съвременното изкуство в движенията на съвършени форми, под властта на съблазняващи и провокативни ритми. Спектакълът е невиждан досега на българска сцена и е предизвикателство за сетивата и за пробуждането на човешките страсти.

Дрескод за публиката: червено!

Българската публика от своя страна ще изненада канадските артисти, като всеки един е предизвикан да бъде облечен в червено! В името на страстните танци и на канадското изкуство нека облечем провокативния червен цвят и да бъдем част от тази емоция.

Концертът на Les Grands Ballets de Montreal е на 6 април в зала 1 на НДК от 20:00 ч.

Билети за концерта се продават на касата на НДК, както и в мрежата на магазини Пикадили, Германос, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн в Eventim.bg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here