Iyeoka: „Много се вълнувам за концерта си в България”

0
234

Iyeoka

Реклама

„Искам да бъда уважавана” – това означава името на соул и джаз певицата Iyeoka на родния й нигерийски диалект “есан”. Вече няколко години в своя проект Lyrics For Literacy тя усилено се занимава с разпространяването и запазването му.

Наред с многобройните си лекторски и поетични изяви, Iyeoka намира сили и време за пролетно-лятно турне. Българската му спирка е плажът на Баш бар в къмпинг Градина, Созопол на 3-и август тази година, по покана на Event Zone Agency. Първият концерт на Iyeoka на българска сцена ще бъде подгряван от талантливата Деси (Sentimental Swingers), която ще подготви публиката за един истински летен купон на плажа.

През май турнето на Iyeoka започна в Атина, Гърция, където изпълнителката на Simply Falling беше горещо посрещната от публиката. Освен концертите й, акустичните парк-сесии и радио-изпълнения спечелиха на певицата не само уважението на жителите на южната ни съседка, а и много повече – техните сърца. Iyeoka продължи обиколката си с визита в Швейцария на фестивала за африканска музика и култура Afro-Pfingsten Festival, където освен да чуят характерни африкански ритми и изпълнения, посетителите можеха и да усетят атмосферата на Африка чрез тематични базари и уъркшопове.

Следващата изява на певицата-поетеса е в Бостън, родния й град. В щата Масачузетс, откъдето тръгва кариерата на Iyeoka, американката от нигерийски произход ще изпълни своите най-големи хитове. Оттам тя се отправя към Германия за две изпълнения, а в разгара на лятото Iyeoka пристига и у нас!

На черноморието край Созопол в Баш бар Iyeoka за първи път ще пее пред българска публика. Несъмнено това ще е най-горещата локация от турнето й.

„Много се вълнувам за концерта си в България” заяви магнетичната изпълнителка, „сигурна съм, че това няма да е последният път, в който идвам в страната.” Тя ще представи заедно с група инструменталисти песните от третия си и най-успешен албум Say Yes, както и нови парчета. Смесицата от солена морска вода, студено питие и горещ соул няма да остави никого равнодушен към концерта на Iyeoka.

Очакваме ви на плажа на Баш бар, къмпинг Градина на 3-ти август, събота!

Деси от Sentimental Swingers със своя warm-up ще се погрижи всички да посрещнем Iyeoka подобаващо.

Билети онлайн на https://www.tixgate.com/bg/event/Iyeoka/225/ и на касите на Easypay в цялата страна.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Созопол и „Коста Булгара”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here