Анти-Нобелови награди 2009

0
892

Сбиваш се в бар. Пред теб има една пълна бутилка бира и една празна. Ти имаш една секунда за размисъл. Коя ще избереш?

Реклама

Бирени бутилки

Учени от Швейцария са доказали, че празната е по-добрият избор – празните бутилки били доста по-ефективно оръжие при сбиване, отколкото пълните. И за това откритие въпросните учени получили Анти-Нобелова награда.

КраваНаградите за невероятни, глупави, но понякога доста практични открития и изобретения бяха раздадени в Харвардския „Сандърс Тиътър“. Това е 19-ата поред церемония, организирана както обикновено от списание Annals of Improbable Research. Истински Нобелови лауреати раздадоха наградите. Виж още за идеята на наградите Ig Nobel.

Сред тазгодишните победители бяха и група учени, които са открили, че кравите с имена дават повече мляко от безименните. Иначе казано, ако кравата ти се инати да дава мляко, просто й викай „Мими!“, вместо „Ей, шшш!“ Откритието е на учени от Университета в Нюкасъл и е част от цяла серия изследвания, които имат за цел да докажат, че когато си мил с животните, и те ти отвръщат със същото.

ПандаЗа какво може да послужи лайното на пандата? Освен за производство на доста прилична хартия, то става и за намаляване на кухненските отпадъци. Една от бактериите в него се оказала доста полезна за тази цел и учените, които са открили този факт, също грабнаха Анти-Нобелова награда.

Но да не забравяме и финансовата криза. Изпълнителните директори на четири исландски банки получиха призове, защото са допринесли за задълбочаването на икономическата криза в страната си.

Какво може да се направи от един сутиен…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here