High Contrast в София на 10 май

0
1043

High Contrast

Реклама

За първи път една от най-големите звезди на дръм енд бейса и композитор на музиката на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г. идва в София на 10 май 2013 г. в клуб Mixtape 5.

High Contrast от повече от 15 години е икона за цяло едно поколение почитатели на разчупената и мелодична електронна музика. Хедлайнер на фестивали като Electric Daisy Carnival, Coachella, Global Gathering, Snowbombing и други, в момента High Contrast е душата на най-голямата в света дръм енд бейс парти вечер Hospitality, която редовно разтърсва Лондон, Ибиса, Прага и Маями.

Да, това е уелсецът Линкълн Барет с голямата бухнала къдрава коса, който успя да придаде на дръм енд бейс стила една нова и свежа мелодичност, която не спира да печели хиляди фенове по цял свят.

Още през 2000 г. талантът на High Contrast прави впечатление на стария “хирург” London Elektricity от звукозаписната компания Hospital и той веднага е поканен да се присъедини към лейбъла. Така High Contrast записва и издава дебютния си албум „True Colours”, който се превръща в модерна класика и спечелва музикалните критици. Следват участия в Radio 1 и серия турнета на Острова, а през 2004 г. албумът „High Society“, от който са парчета като “Twilights Last Gleaming” и “Racing Green”, удря клубовете с такава сила, че влиза в челната тройка на класацията на Knowledge Magazine „Дръм енд Бейс албум на десетилетието“.

Възходът на High Contrast продължава нагоре и през 2007 г. се ражда култовият албум „Tough Guys Don’t Dance”, с който талантливият диджей бетонира своето място в алеята на световната денс сцена.

High Contrast прави серия от ремикси на изпълнители като Adele („Hometown Glory“), Utah Saint („Something Good“) и Eric Prydz („Pjanoo“). Така той се превръща в първия дръм енд бейс артист, който е търсен за колаборация от световни хаус, денс и поп изпълнители. През 2010 г. High Contrast покорява и парти острова Ибиса с ремикса на парчето на Аxwell „I Found You“, а в края на 2011 г. издава последния си студиен албум „The Agony & The Ecstasy“, в който е включен съвместният хит с Tiesto и Underworld – „The First Note Is Silent”.

High Contrast е в основата на музиката към церемонията по откриването на oлимпийските игри в Лондон през 2012 г., a в официалната компилация Isles of Wonder на олимпийските игри са включени цели 10 негови парчета и ремикси.

На 10 май High Contrast ще е в клуб Mixtape 5. Вратите отварят в 22.30 ч.

Очаквайте скоро и обявяването на българските ди-джеи и гост MC-то на вечерта от екипа на EventEase.

Билети

“Ранно Пиле” – 18/20лв. – ограничен брой само в магазин Яко /”Граф Игнатиев” 43 в безистена до Subway/ и тел. 0886 33 33 67.

Стандартни и онлайн билети – 25/30лв. – Eventim.bg (Офис 1, Германос, Пикадили, Техномаркет ОМВ)

Стандартни и онлайн билети – 25/30лв. – ТIXGATE.com и всички каси на EasyPay/ Epay.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here