Най-интересните фестивали на 2014

0
1044

Фестивалната година изглежда изключително интересна и вече тече с пълна пара.

Реклама

Графикът на фестивалите в Европа е пъстър и ще те отведе до исторически крепости, слънчеви плажове и неочаквани индустриални площадки, където не си очаквал, че може да звучи музика.

Snowbombing

Ето няколко от най-горещите фестивали на 2014 г.:

SNOWBOMBING

7-12 април в Майрхофен, Австрия

На сцената: The Prodigy, The Chemical Brothers (DJ Set), Foxes, Tom Odell, Nina Kraviz, The Martinez Brothers, Breach, Chase & Status, Scuba, Rudimental

Snowbombing е фестивал за онези, които обичат планината, пистите и спа удоволствията. Алпийският пейзаж на австрийския курорт Майрхофен е прекрасен не само за фестивални дни и вечери, но и за ски и други зимни спортове. Сцените на фестивала са всичко друго, но не и обикновени сцени – една е поляна в гората, друга – иглу. С една дума – наистина необикновено събитие.

THE GARDEN FESTIVAL

2 – 9 юли в Тисно, Хърватия

На сцената: Derrick Carter, Francois K, Levon Vincent, Bicep, Ewan Pearson, Soul Clap, Prosumer, Axel Boman, Seven Davis Jr, Eats Everything

Garden е за любителите на плажа и партитата на корабчета (т.е., за всички). Сините води на Адриатическо море и звуците на хаус, диско и фънк са идеална комбинация за една различна почивка.

EXIT FESTIVAL

10 – 14 юли в Нови Сад, Сърбия

На сцената: Disclosure, Rudimental, Damon Albarn, Carl Cox, Skrillex

Фестивал в историческа крепост – това с две думи е Exit. Този фестивал е основан от трима студенти през 2000 г. не само като музикално, но и като социално събитие. Целта е била противопоставяне на режима на Милошевич и политическа промяна.

Exit се провежда в Петроварадинската крепост на многобройни сцени, свързани с калдъръмени улички и тунели. Жанровете са разнообразни, а мястото – наистина уникално.

MELT! FESTIVAL…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here