Треска за музика: няколко дни до концерта на Енио Мориконе

0
835

Енио Мориконе

Реклама

Подготовката за събитието кипи с пълна сила – до големия спектакъл остават само 5 дни.

Музикантите стартират репетициите си за концерта буквално часове след пристигането си в България. Четири дни от сутрин до вечер Оркестърът и Хорът на Класик ФМ заедно с италианските си колеги усилено ще се готвят за големия концерт на 10 декември. Всички са нетърпеливи от срещата си с гениалния Маестро Мориконе и от възможността да станат част от историята на музиката.

Енио Мориконе се ражда две години след рождението на звука в киното и се превръща в неговата запазена марка. Той самият не е само част от историята на седмото изкуство – той Е историята на филмовата музика, а класическата музика, която създава, е директна провокация за полет на съзнанието извън ограниченията на нашата планета.

Маестро Мориконе е автор на истории – неговите ноти са написани върху стълбицата на човешките емоции, преживявания и най-дълбоки чувства.

В „Легенда за пианиста“ мелодията пресъздава пълната гама от усещания на героя на Тим Рот, а в „Добрият, лошият и злият“ музиката искри буквално от очите на персонажа на Клинт Ийстууд.

Композициите на Маестрото „извират“ от екрана и завладяват зрителя така, както много малко неща успяват в забързания ход на съвремието ни, и ни сблъскват със стойността на морала.

Не пропускайте шанса да се доближите до един истински гений, да вдишате от атмосферата, която той създава, и да избягате за няколко часа от рамката на ежедневието!

Концертът на Енио Мориконе в София ще се състои на 10 декември 2013г. в зала „Арена Армеец” от 20:00 ч.

Билети за събитието на промоционална цена може да намерите на:

https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/

http://ticketsbg.com/event.php?id=1045

на касите на Easy Pay в цялата страна

на каса „Кантус Фирмус” в зала „България”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here