Броени дни остават до концерта на Енио Мориконе

0
1054

Енио Мориконе

Реклама

Броени дни преди концерта на Енио Мориконе в зала “Арена Армеец” в София подготовката за събитието е в разгара си.

Техниката

Специално за концерта организаторите от „Ивент Зона“ правят поръчка за най-добрата професионална техника от Италия – микрофони, синтезатор и китари. Роялът Steinway ще бъде абсолютен акцент за величествената музика на римския диригент, тъй като в България разполагаме само с два инструмента от този вид.

Репетициите

Маестро Мориконе е планирал репетиции в продължение на 3 дни, по 6 часа дневно със 185-те български музиканти, Теодосий Спасов и артистите, които пристигат с него. Мащабът на шоуто е впечатляващ с амбицията и отдадеността на всички участници в него.

Екипът

Маестро Енио Мориконе пристига с екип от 20 души – техническа поддръжка, тонрежисьори, озвучители, музиканти и хор-диригенти. Всички ще се съберат за дългоочаквания спектакъл в София с полети от различни краища на планетата, където музикантите са разпръснати по многобройните си участия.

Изискванията на италианците са за висококачествено обслужване, 5-звездни хотели и средиземноморска гурме кухня, които „Ивент Зона“ ще им осигури.

Шестимата музиканти, които концертират с композитора, са истински професионалисти с множество международни награди.

Божественият глас от екипа на г-н Мориконе принадлежи на примата Сузана Ригачи. Сопраното звучи в безспорната класика – уестърна „Добрият, лошият и злият“, както и в много други композиции на Маестрото.

Клавишите на пианото танцуват под пръстите на Джилда Бута, струните на електрическата китара пеят в ръцете на китариста Роко Дзифарели, а бас китарата звучи безупречно, когато на нея свири Нани Чивитенга. Леандро Пичони е кийбордистът, който освен че допринася за великолепно звучащите мелодии на композитора, работи усърдно и по личния си проект в памет на изключителния Астор Пиацола. Зад барабаните на 10 декември застава Масимо Д’Агостино.

Световноизвестният композитор, екипът му, мащабната организация на събитието и задължителното коледно настроение обещават един истински спектакъл.

Мястото е зала “Арена Армеец” в София, датата е 10 декември, часът – 20:00.

Билети за концерта на Енио Мориконе може да намерите на:

https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/

http://ticketsbg.com/event.php?id=1045

на касите на Easy Pay в цялата страна

на каса „Кантус Фирмус” в зала „България”.

Един ден след концерта, на 11 декември, Енио Мориконе ще получи званието Доктор хонорис кауза на Нов български университет.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here