Пепеляшка на лед

0
4293

Пепеляшка на лед

Реклама

След„Лешникотрошачката“ на 20 ноември, на 21 ноември Държавният балет на лед на Санкт Петербург представи още едно ледено шоу в бургаската опера – „Пепеляшка“.

Познатата история на Пепеляшка, изтанцувана върху лед, беше изключително красив спектакъл. Цветните костюми, прекрасната музика на Сергей Прокофиев и хармонията на танца създадоха една предколедна атмосфера, в която на всеки да му се прииска да обуе кънките и да намери най-близката ледена пързалка.

Да изразиш емоция само с танц, при това върху лед, е нещо съвсем различно от това да изразиш емоция с думи. Да възприемеш емоция, изразена само с движение и без думи, изисква и от зрителя по-различни сетива. Може би именно тази различност прави „Пепеляшка“ на Държавния балет на лед на Санкт Петербург едно толкова елегантно, феерично и сюрреалистично преживяване.

Все още имаш възможност да видиш някое от представленията на балета на лед, организирани от Арт БГ. Тази вечер е второто представление във Варна, на 26 и 27 ноември балетът е във Велико Търново, а на 29 – в София.

{morfeo 993}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here