Виктор Чучков и Теодосий Спасов: уникален концерт

0
3187

Теодосий Спасов и Виктор Чучков

Реклама

Една истинска етно-класическа приказка – това ще бъде концертът на Виктор Чучков и Теодосий Спасов този петък.

Мястото е амфитеатър „Арена“ в Свети Влас, датата е 8 август, часът – 21. Организатори са нашите приятели от „Event Zone“.

Вечерта ще открият талантливите руски деца от фондация „Владимир Спиваков“. Международна благотворителна фондация „Владимир Спиваков“ е инициатива от 1994 г. на световноизвестния цигулар и диригент Владимир Спиваков. Той създава организация, чиято дейност е ориентирана към подобряване живота на деца сираци, както и подпомагането на талантливи млади музиканти. Особено внимание се обръща на професионалната подготовка и обучение на надарени деца с усет към музикалното изкуство.

Веднага след изпълнението на децата от „Владимир Спиваков“ ще започне концертът на маестро Виктор Чучков и виртуозния изпълнител на кавал Теодосий Спасов. Двамата виртуози ще свирят с камерен оркестър.

Виктор Чучков и Теодосий Спасов са творци с уникално присъствие в световната музикална история. На 8-и август ще чуем “Ръченица” из Сюита “Тракийски танци”, класиката за пиано на Моцарт и Шопен, както и смели съчетания между класическа музика и етно звученето на кавала.

Диригентът на събитието – Деян Павлов, е израснал в семейство на музиканти. Ръководил е редица симфонични оркестри в България и е гастролирал из света, включително в Гърция, Германия, Великобритания, Испания, Швейцария, Канада. От 1 февруари 2014 г. е главен диригент на Плевенската филхармония. „Това е един от най-добрите извънстолични оркестри, с много стара история и традиция“, заявява Павлов и допълва, че работата му там го прави изключително радостен. Въпреки това остава верен на майсторските класове по дирижиране в Консерваторията. Освен успехите си на сцената, Деян Павлов записва за радио и телевизионни канали в България, Испания и Румъния. Дирижира регулярно филмова и съвременна музика за френски и италиански продуцентски компании. Филми, чиято музика е записвана от него, имат награди „Сезар“, номинация за „Оскар“ и „Златна палма“. 

Интригуваща, вълнуваща, завладяваща. Такава ще бъде вечерта в „Арена“, Свети Влас. Сред романтиката на морето, августското небе и старинната атмосфера на амфитеатъра, звукът на пианото и кавала ще бъдат магически! Не пропускайте да си подарите тази феерия от изключителен талант и неповторимо изкуство.

Изпълнението на Виктор Чучков и Теодосий Спасов е част от концепцията на организаторите – Summer Session Concerts. До края на лятото ще чуем още Alice Francis, Орлин Павлов, Преслава Пейчева и ТЕ и още много други изпълнители.

Билети за концерта може да закупите на цена от 30лв в мрежата на Eventim или на място.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here