B’ESTFEST 2013

0
1111

B'ESTFEST 2013

Реклама

Този уикенд – на 5, 6 и 7 юли, в североизточните околности на румънската столица Букурещ, ще се състои 7-ото издание на най-големия фестивал в северната ни съседка.

B’estfest Summer Camp е разположен в парк Тунари, край живописното езеро Пасарея. Фестивалът е прекрасна възможност за прекарване на един цял уикенд, изпълнен с разнообразие от музикални и всякакъв друг тип активности. Фестивалното градче отваря врати в късния следобед в 17 часа и животът в него не стихва до появата на първите лъчи на слънцето на следващия ден.

На основната сцена през трите фестивални нощи ще звучи много поп-рок, хип-хоп, соул, реге и drum’n’bass от артисти като NAS (US), TEXAS (UK), CHASE & STATUS LIVE (UK), THE HEAVY (UK), ENTER SHIKARI (UK) и NNEKA (NG/DE).

На второстепенната сцена, залепена за основната с идеята щом гиг на едната приключи, веднага да застъпи другата, ще се изявяват едни от най-добрите интернационални и местни рок, пънк, хардкор и метъл банди. Сред тях са Biohazard (US), подгрявани от българските момчета от Piranha, Tiamat (SE) и Soilwork (SE).

Една от най-ярките атракции през нощта е Dance Arena, на която се разиграват break, electro, house, dubstep и d’n’b бийтове. Специалните гости тук са холандците Noisia, британците Joker и Friction, преди и след който на пулта уменията си ще демонстрират родните момчета DJ Diamondz и DJ Phirah. В програмата на Dance Arena забележителни имена са още CA:RO и Heath:Ward.

Blazing Vibez сцената е с традиции на B`estfest и е реверанс към феновете на реге, dancehall и dub.

Друго забележително и изпълнено с музика място…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here