Belleruche в България

0
907

Belleruche

Реклама

Английската ню джаз и соул банда Belleruche пристига за първи път в България по покана на ЕventEase.

Групата ще изнесе два поредни концерта – на 21 октомври в София в клуб MIXTAPE5 и на 22 октомври в Пловдив във фоайето и градината на Драматичния театър.

Belleruche са от музикантите, които не спират да се усъвършенстват и това личи във всяко ново тяхно парче. Музиката им еволюира през годините, без да изгуби своята оригиналност и енергичност, на която българските фенове ще могат да се насладят на 21 и 22 октомври в София и Пловдив.

Групата е сформирана в Северен Лондон и през 2007 г. излиза първият им албум „Turntable Soul Music“, подписан от независимия лейбъл Tru Thoughts. Чистият соул и джаз в албума, подчертан с електронни бийтове, вдъхновени от музиката на различни поколения артисти, между които DJ Vadim, Nina Simone и Hendrix, превръща „Turntable Soul Music“ в най-бързо продавания дебютен албум в историята на лейбъла. Именно той отваря вратите за Belleruche към голямата сцена. След него бандата е желан гост на джаз фестивала в Montreux, Glastonbury Festival, както и в клубовете из цяла Европа.

Само година по-късно на пазара вече е и вторият им албум „The Express“, който включва супер успешния им сингъл “Anything You Want (Not That)”, покорил всички класации за електронна музика.

През 2011г. Belleruche получават поредното признание – песента им Northern Girls е избрана от Mercedes-Benz за ТВ рекламата им „125 years of innovations“, отбелязваща 125 години от създаването на първия автомобил в света.

Страница на събитието във Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here