„Аватар” на път да стане втори най-касов филм в историята

0
1007

Аватар

Реклама

Това ще е личен триумф за режисьора Джеймс Камерън, защото най-касовият филм за всички времена също е негов – „Титаник” (1997).

„Аватар” вече премина границата от $1 милиард приходи в световен мащаб. Интересно е, че приходите му по света са по-големи от тези в САЩ и Канада. „Няма значение къде сме в американската класация – казва Джон Ландау, партньор на Камерън в неговата компания Lightstorm Entertainment. – Филмовата индустрия е международна. Когато правиш филми, трябва да имаш предвид дали те ще се харесат по целия свят.”

За да стане номер 2 в класацията на най-касовите филми, „Аватар” трябва да надмине по приходи още два филма – „Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца” (2006, $ 1,07 милиарда приходи) и „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля” (2003, $1,12 милиарда приходи).

След като „Аватар” вече премина $1 милиард, въпросът не е дали той ще надмине тези два филма по приходи, а кога ще стане това.

Все пак вероятността „Аватар” да надмине по приходи „Титаник” е малка – предишният касов хит на Камерън достигна феноменалните $1,84 милиарда.

Интересно е, че докато „Аватар” събира все повече приходи, това се харесва дори и на продуцентите от конкурентните студиа. Според Джон Ландау причината е, че успехът на „Аватар” показва, че индустрията има голям потенциал и че хората искат да ходят на кино.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here