„Аватар” мина по приходи „Титаник”

0
1001

Avatar

Реклама

След като държа рекорда с „Титаник” в продължение на 13 години, Джеймс Камерън продължава да е режисьор на филма с най-много приходи. Само името на филма се смени – то вече е „Аватар”.

След продажбите на билети през вчерашния ден „Аватар” вече официално държи първото място по приходи в историята на киното. През последните шест седмици филмът не е слязъл от първото място по текущи приходи.

Джеймс КамерънПриходите на „Титаник” по света са $1 843 милиарда и „Аватар” вече е преминал тази граница, като 70% от печалбите му са дошли от продажби извън САЩ.

Най-много приходи филмът е събрал във Франция – $124,8 милиона. Следват Германия ($95,8 милиона), Обединеното кралство ($93,2), Южна Корея ($79,7), Япония ($77,7 милиона), Австралия ($77 милиона) и Испания ($76 милиона). На общо 111 пазара извън САЩ „Аватар” е събрал $1,29 милиарда и така поставя още един рекорд – за най-много приходи извън американския пазар. Филмът държи рекорди и за отделни пазари – Китай, Русия, Хонг Конг, Чили и Индия.

Все пак трябва да се каже, че сравнението между „Титаник” и „Аватар” не взима предвид два важни фактора – инфлацията и по-високата цена на 3D прожекциите. А триизмерните прожекции са донесли 80% от приходите на филма в САЩ и 65% извън САЩ. Тези фактори обаче най-вероятно ще се компенсират, защото филмът продължава да върви по кината и да трупа печалби.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here