Avatar 3D – очакваната кино революция

0
844

AvatarОнези, които са гледали предварителни прожекции на части от филма, казват, че тази научна фантастика в 3D ще промени киното завинаги. Имайки предвид, че режисьорът на филма е Джеймс Камерън, това изглежда напълно вероятно.

Реклама

Той отдавна е известен със слабостта си към 3D, както и с това, че обича да стига до крайности, когато става дума за филмови технологии. Камерън е известен и с високите си филмови бюджети, които винаги успяват да се оправдаят („Терминатор“, „Титаник“).

Всъщност от „Титаник“ насам (1997 г.) Джеймс Камерън не е режисирал игрален кино филм. Затова „Аватар“ се очаква с толкова голямо нетърпение. Билетите за прожекциите на 15-минутния тийзър, който ще се излъчи днес в избрани киносалони по света, отдавна се свършили.

„Аватар“ е резултат от дългогодишното желание на Джеймс Камерън да съчетае 3D технологията с епичен разказ на голям екран. При това научно фантастичен разказ от създателя на „Терминатор“.

Филмът използва комбинация от истинско действие и реалистични компютърно генерирани образи. Очаква се в технологично отношение „Аватар“ да е революционен – нещо като първия филм със звук или като първия цветен филм.

Идеята за „Аватар“ е на 14 години. Преди толкова време Джеймс Камерън замисля филма, но решава, че ще изчака технологиите да се развият достатъчно, за да може да го направи така, както го вижда в главата си. Всъщност самият Камерън участва в създаването на системата от камери, необходима за „Аватар“. 3D камерите са монтирани така, че лещите им да имитират човешкото око – близо една до друга, така, че с малко движение да могат да снимат както близки, така и далечни обекти. По този начин двата образа, снимани едновременно, дават усещането за дълбочина и триизмерност.

Историята

Действието се развива на планетата Пандора, на фона на война между нашествениците-хора и местните жители (които изглеждат като мацката на снимката).

Актьорите са Сам Уортингтън („Терминатор: Спасение“), Зоуи Салдана („Стар Трек“), Мишел Родригес, Сигърни Уийвър.

Премиерата на филма е през декември.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here