Max the Sax за живота и музиката

0
16318

Max the Sax

Реклама

Броени дни преди концерта си в София (10 май, 22:30 в Mixtape 5) Max the Sax даде специално интервю за Vraovrazka.bg, което се чете най-добре на фона на джаз:

Защо избра саксофона?

Израснах в музикално семейство. Брат ми обожава да свири на барабани, а баща ми е страхотен басист! Откакто се помня… което ще рече дори и като дете/тийнейджър, ми харесваха джазът и блусът… Така че посоката беше ясна 🙂

Как се чувстваш по-добре – когато свириш с групата или когато си сам на сцената?

Винаги се чувствам невероятно добре на сцената. Всяко шоу е лично предизвикателство и всеки път искам да дам най-доброто от себе си… Всяко шоу с Parov Stelar Band е уникално и е различно от собственото ми шоу… Нещата са несравними, така че не мога да отговоря на въпроса ти, съжалявам 🙂 Най-важното нещо е: СВИРИ ДОБРЕ, ЧУВСТВАЙ СЕ ДОБРЕ И ДЕЙСТВАЙ!

Каква музика слуша един саксофонист?

Разбира се, джаз… Но също ми харесват фънк и соул, както и електронна музика и френски хаус.

Какво те вдъхновява?

Природата е едно наистина невероятно място, където намирам вдъхновение, тъй като се чувствам свободен и креативен, когато съм навън… Също така се вдъхновявам от пътуванията си, от хората, които срещам, от техния начин на живот, от тяхната култура… Всички тези неща дават по нещо ново и на мен, и на живота ми… И накрая, на музиката ми.

Какъв искаше да станеш като малък?

Може би пилот от Формула 1, шампион по ски или спасител… Не знам вече… Благодарен съм, че животът ми е точно такъв, какъвто е в този момент!

Какво казваш на публиката със своята музика?

Почувствай момента, опитай се да забравиш за малко за тревогите… Почувствай ритъма и се забавлявай!

Ако можеше да вземеш само 3 неща със себе си на самотен остров, кои биха били те?

Разбира се саксофонът ми, слънчеви очила и много мундщуци*! (*Мундщукът е сменяема приставка на саксофона, онази част от инструмента, на която се поставя устата.)

И малко настроение преди концерта на 10 май:

https://www.youtube.com/watch?v=KF0cyf7zYi8

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here