Не можеш да си миска, ако си против гей браковете

0
2550

Мис Калифорния

Реклама

Дали скоро няма да е срамно да си хетеро?

Една от участничките в конкурса Мис САЩ предизвика бурни и разнопосочни реакции със следното си изречение: „Мисля, че бракът трябва да е между мъж и жена”. Вероятно заради този отговор Мис Калифорния Кари Прежон (горе) остана втора в крайното класиране.

Въпросът, на който тя отговаряше, беше зададен от Перес Хилтън, известен с блога си, в който обича между другото да говори и за своята хомосексуалност. Също така, той много обича да пише за прикрити хомосексуалисти сред известните личности, приканвайки ги да си признаят.

Перес ХилтънТа, тази личност (вляво) беше един от съдиите на конкурса Мис САЩ. Като такъв той зададе на Мис Калифорния въпрос във връзка с наскоро разрешените  във Върмонт бракове между еднополови партньори. Въпросът му беше дали Мис Калифорния смята, че  останалите щати трябва да последват този пример и защо. На което сладураната от Калифорния отговори: „Мисля, че е чудесно, че американците могат да избират едното или другото. Знаете ли, в моето семейство аз съм възпитана, че бракът е между мъж и жена, без да обиждам никого.”

След конкурса Перес Хилтън записва едно видео обръщение за своя блог, по време на което едва не окъпва камерата с плюнки, обяснявайки как Мис Калифорния е тъпа кучка. И че тя не е загубила короната, защото е против гей браковете, а защото Мис САЩ трябвало да обединява хората, а не да ги разделя.

Откога да твърдиш, че е нормално бракът да е между мъж и жена е разделение – това не ни е много ясно. Знаем обаче, че въпреки че Перес Хилтън твърди, че заради този отговор Мис Калифорния е освиркана, във видеото, качено в YouTube, чуваме само аплодисменти.

Това събитие привлече вниманието ни, защото е нещо като резюме на постмодерното общество. В днешно време сякаш нормалните неща станаха ненормални – да смяташ, че семейство се прави от един мъж и една жена някакси се оказа старомодно и задръстено. И ако това е твоето мнение, правото ти на свобода на словото се оказва ограничено.

Тук се питаме: не превърнахме ли толерантността към различната сексуалност в нетолерантност към нормалната? И дали скоро няма да е срамно да кажеш, че си хетеро…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here