Клетвата на новия президент пред класа

0
14072

Трибуна

Реклама

Преди няколко часа новият президент на републиката г-н Росен Плевнелиев се закле пред Народното събрание в церемония, продължила близо един час. Или, за да бъдем по-точни, закле се не точно пред Народно събрание, а пред един не особено дисциплиниран клас.

Спомняте си каква беше атмосферата в осми клас при не особено взискателните учителки, нали? Приглушеният шум от постоянни разговори, а в малко по-ново време – и цъкане по копчетата на телефоните? Е, същото беше и по време на въпросната церемония.

Писането на sms-и беше начинът, който повечето депутати и гости бяха избрали, за да издържат, да си го кажем честно, дългичкото слово на новия президент. А има и вероятност депутатките да е трябвало спешно да напишат на мъжете си как да сготвят боба. Дори и премиерът Бойко Борисов в един момент човъркаше някаква джаджа. Може би е писал sms на г-н Плевнелиев да посъкрати малко речта си.

Друг интересен факт за наблюдателния зрител беше сакото на председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева. То просто й стягаше. Все още не до степен копчето й да изхвръкне и да удари стоящия пред нея г-н Плевнелиев по главата, но й стягаше.

Интересно беше още усърдието и постоянството на депутатите от „Атака” начело с г-н Волен Сидеров, които през целия почти един час на церемонията държаха над главите си надписи „Президент, „избран” с измама”. На фона на всички останали, пишещи sms-и, депутатите на „Атака” изглеждаха най-заинтересовани от случващото се.

Като цяло опозицията внимаваше в президентското слово доста повече, отколкото управляващите, които явно са си харесали ролята на непослушните ученици.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here