Изобщо не е чак толкова хубава

0
2911

Минка Кели

Реклама

Много се дразня на обобщенията. Особено онези, които започват с „българинът…” „Българинът е много работлив. Българинът е много гостоприемен. Българинът е много интелигентен.” Мисля си, че когато някой не може да каже нещо хубаво се себе си, единственият му избор е да каже нещо хубаво за „българина” с тайната надежда, че и той самият може да влезе в това число някой ден.

Обаче, колкото и да се изприщвам от обобщения, аз самият едва се сдържам да направя едно. И то би звучало така: „Българинът е завистлив.”

Историята накратко.

Преди няколко дни американското списание „Ескуайър” обяви почти напълно неизвестната Минка Кели за най-секси жена в света. Новината обиколи света, дойде и на нашата улица. И ние я прочетохме с радостно-злобничкия коментар: „А, ама тая хич не е толкова хубава!”

Коментарите из новинарските сайтове варират от това колко не била хубава Минка, през това как нямало да я вземат, даже да им се предложи, до това колко й е смешно името (мисля, че последните блестят с най-висок интелект).

Аз на това му викам завист.

Момичето си е много хубаво. Да, може да има по-естествен вид, отколкото бляскавите холивудски мацки, може да прилича на момичетата в трамвая, но именно това на мен ми харесва. Сладурана е, има хубаво тяло и точка. И не ми е ясно защо трябва да се пеним и да обясняваме как не била нищо особено.

Всъщност, ясно ми е. Моето мнение – понеже явно всеки трябва да изказва мнение – е следното. Мъжете, които обясняват как Минка Кели не била секси, най-вероятно не са виждали такава мацка извън телевизията и списанията; а жените с това мнение просто завиждат, че момичето тренира и се обезкосмява, докато те тъпчат петата за деня поничка зад някое прашасало бюро, разцъквайки нета в работно време.

Но въпреки всичко това няма да направя обобщението. Няма да кажа, че българинът е завистлив, защото и аз съм българин и не съм. На мен Минка Кели ми харесва. Може би, ако аз трябваше да дам титлата „най-секси жена”, не бих избрал точно нея, но това не е причина да хвърлям плюнки.

Не за друго, ами от много хвърляне на плюнки човек се обезводнява, което не е полезно за здравето.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here