Една история от 29 ноември

0
1269

Чаша кафе

Реклама

На шестия ден от стачката в БДЖ транспортният министър е на посещение в Брюксел, синдикатите и управляващите БДЖ за първи път се разбраха да се срещнат, а един международен влак ще прекара 8 часа на гара Пловдив.

Международният влак Истанбул – Белград е пристигнал със закъснение, в 8:20 тази сутрин, на гарата в Пловдив, съобщава агенция Фокус. Българското национално радио добавя, че протестиращите са донесли храна и напитки на пътуващите с влака 8 души, които ще престоят на гара Пловдив до 16 ч.

Кой знае защо, тази кратка история от 29 декември, появила се като едно изречение в новините, ми направи силно впечатление. Протестиращите са занесли храна на пътниците, защото са чужденци, ще кажат някои. Това, че са им занесли храна, няма да предотврати неудобството на пътуващите, ще кажат други.

За мен обаче тази история е пример за нещо, което твърде рядко виждам в българското общество и точно затова се впечатлявам толкова – солидарност. Може да е малък жест, изразяващ се в няколко топли закуски и кафе, може да е изолиран случай, но въпреки това тази малка история е пример как граждани могат да отстояват правата си, като не мислят единствено за себе си. Дори и мисълта за другия да се изразява в едно кафе.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here