Бедните депутати

0
2588

Прасенце касичка

Реклама

Когато получиш парче от баницата, просто не можеш да спреш да ядеш. Явно е нещо като пристрастяване, което личи и по фигурите на народните ни представители.

След четири години пир на държавната трапеза обаче депутатите искат да си вземат и за вкъщи. Усилената им работа все пак може да не ги вкара в следващия парламент, а пък не може само четири години да похапват. Какво правим тогава? Диета?

Неее! Вие пък. Ето го решението според 11 депутати, които твърдят, че говорят от името на повечето в парламента:

Това е проект за изменение на Кодекса за социално осигуряване. Депутатите искат към чл. 69 да се добави точка 6: „Народният представител, след изтичане на пълния мандат на Народното събрание, ако не е избран в следващото, придобива право на пенсия при положение, че е навършил 55-годишна възраст, независимо от размера на осигурителния му стаж.” Размерът на пенсията е 70% от възнаграждението на народния представител, сега това прави 1400 лева.

И за да не говорим общо, ето и имената на 11-те: от БСП – Иван Даков, Костадин Кобаков, Станка Маринчева, Борис Николов; от Атака – Ваню Хърков, Христо Попов, Илиян Илиев; от Българска нова демокрация: Валентин Милтенов, Николай Свинаров; и независимите Йордан Величков и Петър Берон.

Тези господа защитават проекта си с мотивите, че след изкарване на мандата си бедният народен представител нямало как да се впише в обществото и имал нужда от тази щедра издръжка заради това, че е служил на родината.

Прави са! Ето доказателство за служба:

{vbox7}311fa7c7{/vbox7}

След като четири години си се специализирал в четене на вестници…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here