7 урока от изборите в България

0
2363

Електрическа крушка

Реклама

1. За да направиш речта си приятна за ушите на електората, ти трябват само три думи и словосъчетания.

Те са: „България”, „българите” и „европейското развитие”. Останалата част от речта може да е пълна с всякакъв пълнеж, допустими са и готварски рецепти, стига да са европейски (никакъв бахур!).

(credit: Маргарита Попова, изказване на пресконференцията на ГЕРБ след втория тур на изборите)

2. За всички инсинуации в държавата са виновни бременните жени.

Те се лигавят и не си носят сами чувалите. Затова пък държавата стовари справедливия си гняв върху тях, като направи изчисленията на обезщетенията за майчинство на база 24 месеца. Хак им е – хем ги мързи да носят чували, хем искат пари. (Кой спомена проблем с раждаемостта и застаряване на населението?)

(credit: депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов)

3. Има надежда за оправяне на държавата.

Има нов потенциален източник на приходи за държавния бюджет! Поради широкото разпространение на явлението „купуване на гласове” е достатъчно единствено тези покупко-продажби да се уредят със закон, да се облагат с данъци и да излязат на светло. Както казват застъпниците за легализиране на проституцията – това е явление, което съществува, защо да не го направим легално, пълнейки с това бюджета?

(credit: чиста и проста логика)

4. Държавните ни мъже имат бъдеще в литературата.

На пресконференцията на ГЕРБ след втория тур на изборите стана ясно, че министър председателят Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов имат всички необходими качества, за да напишат съвместна монография на тема „Басовете като принцип на управление на държавата”.

(credit: премиер и вицепремиер)

5. Следващият Дейвид Копърфийлд е българин!

Да, след изборите стана ясно, че следващият най-велик илюзионист на света ще излезе от средите на така наречената стара десница. Изводът се налага заради демонстрираната от десните способност да изчезват яко дим.

(credit: човекът с цилиндъра и белия заек)

6. България има две конституции.

И ще ни казват, че сме били по-назад от Европа. Ама ха. Коя европейска държава може да се похвали с две конституции? Ето, ние имаме една общоизвестна и една, известна основно на Яне Янев и Атанас Семов (и очевидно на техния електорат), според която президентът има законодателна инициатива и може да уволни премиера. За удобство се предполага, че всеки политик може да се основава на онази от двете конституции, която намира за по-подходяща. Ето това е демокрацията.

(credit: Яне Янев и Атанас Семов)

7. Ситуацията в България е все по-симпатична.

След като стана ясно, че в село Негошево химикалът в стаичката за гласуване е бил със симпатично мастило, се наложи изводът, че в България всичко е много симпатично. Симпатични са изборите, политиката, предизборните обещания.

(credit: секционната избирателна комисия в Негошево, теорията на шпионажа и Шон Конъри)

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here