Пирати ограбиха скулптори

0
1944

А. ЧапкъновОт няколко седмици Министерство на културата е активизирало титаничната си борба с пиратството. Резултатът е поредната кампания, която нито образова, нито повдига морални проблеми, а чисто и просто плаши. Кампанията се изразява в огромни транспаранти, които се веят по улиците на София и облъчват минувачите с категоричното “Пиратството ОГРАБВА!”. Технология, която ми напомня изключително много на похватите на Големия брат. Вървиш по улицата и отвсякъде те заливат пропагандни лозунги, целящи да ти създадат позиция по даден проблем.

Реклама

Любопитното тук, е че този лозунг ще си остане неразбран. Възрастните хора не знаят какво се има предвид под “пиратство” и предполагам голяма част от тях ще си мислят за истинското такова (кораби, черепи и т.н.), а децата просто ще се изсмеят. Като мен.

Пре-любопитно е, че в кампанията са се включили и скулптори, което за мен е много нелогично. С какво пиратството е ощетило тях? Някой е правил копия на техните произведения на изкуството? Наистина ли тази кампания цели да се бори с пиратството или е просто малко допълнителна реклама за ограбените артисти?

Понеже Министерство на културата има само 126 човека персонал, реших да им помогна с произвеждането на постерите. Изнамерих от интернет снимки на добре познати певци (нали пиратството тях ги мори най-много) и направих няколко постера. Ограбиха хората!

*Оригиналната статия можете да намерите на страницата на kaladan – http://www.kldn.net

**Бате Жоро. Драсни ми едно писмо да ми кажеш как точно те ограбиха пиратите? Липсва ми фантазия да разбера как е организирано технологично и каква е била финансовата им изгода? (Коментар към снимката) .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here