На кого служат служителите на реда

0
2516

Пътен знакТози въпрос си е задал Джими от Ню Йорк, който нарича себе си Джими Справедливостта (Jimmy Justice). Изнервящият трафик на Ню Йорк, съчетан с многото глоби, които служителите на реда щедро раздават, накарал Джими да си зададе въпроса дали същите тези служители спазват закона за движение на моторните превозни средства. Отговорът бил не.

Реклама

Тогава Джими започнал да действа. Взел си камерата и започнал да снима нарушенията на пътните полицаи. За да не е скучно за гледане, той отивал при тях и ги питал не им ли е неудобно да паркират пред противопожарна помпа, за да слязат и да си поръчат кафе.

Разбира се, покрай отзвука, който имат видеата на Джими в Youtube, той има и съвсем комерсиалната идея за собствено ТВ шоу – нещо, което може би е в противоречие с идеалните му цели до момента. Факт е обаче, че Справедливостта е използвал новите технологии, за да направи нещо хубаво – социална критика, на която той има право като гражданин. Това, разбира се, е направено, след като Джими е платил цената на две счупени камери и му се е наложило да си купи трета.

Тази история ни хареса и развълнува с това, че е историята на един гражданин. След това ни стана тъжно, като се сетихме, че това все пак се случва на няколко десетки хиляди километра от нас и че този ентусиаст има повече кураж да изрази позиция от много наши медии, чиято основна функция е именно да изразят позиция. Още по-тъжно ни стана, като си помислихме, че не бихме и посъветвали някого да направи нещо такова в България, защото може да се окаже не със счупена камера, а с някой счупен крайник, ако не и по-лошо.

https://www.youtube.com/watch?v=aD6AefB0uG8

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here