КАТ спира катастрофите!

0
2132

Катастрофа

Реклама

"Да опазим живота и здравето на хората от грубите нарушители на правилата на движението" – това е амбициозното заглавие на последната акция на КАТ, започнала в началото на април. Тя се състои в периодични проверки на документи, колани, алкохолни проби и т.н. Всъщност не би трябвало да се съобщава за тази кампания – не сте ли я усетили? Нима пътищата ни не са вече идилично-безопасни подобно на тихите улички по американските филми? Нима пияните шофьори, били те депутати или не, не са с глоби и отнети книжки?

Не са. И така ще продължи още много време – докато на въпроса „Защо изпреварихте неправилно?” има отговори като „Защото ми е кеф!” (анкета по БНР от 14 април, действието се развива в района на училище в София).

На него му е кеф. Нима някой може да оспори това? Че е кеф да извършиш нарушение, защото едва ли ще те хванат, пък и какво толкова може да стане? Някакви деца пресичали там – ами, да се оглеждат! Те са длъжни да гледат, а аз съм готин и ще карам, както си искам! И без това никой не чете тъпите листовки преди шофьорския изпит, в които се казва, че, когато минаваме покрай дете, независимо от това дали е на платното ИЛИ НА ТРОТОАРА, трябва да внимаваме допълнително.

И на депутата от „Атака” Борислав Ноев му е кеф. Но той вече е друга работа, не е като простосмъртните комплексари. Той е друга порода животно – такова с имунитет. А кога в България е бил свалян имунитет на депутат и то за някакви си 1,96 промила алкохол в кръвта (максимумът според закона е 0,5)?!? Самата мисъл обижда достойнството на народния избраник!

Но важното е да има акции. Да се отчита дейност. Да се плаща на комисии. Да се храни бюрокрацията. Преди три месеца МВР прие една чудесна стратегия, чиято цел е „през 2010 г. броят на загиналите да намалее от 5842 на 700 души, което е над осем пъти”. Значи целта е да остискаме до 2010! Да, ама не. Отново сбъркахме, защото за всички предложения на министерството, които са една чудесна теория, НЯМАЛО ПАРИ. Ами, да, онези с имунитета трябва да се хранят, откъде пари за стратегии?

По време на тази акция на КАТ се случват и други забавни случки – в Русе един шофьор на автобус се за малко да тръгне да кара пътници за София, докато в кръвта му се поклащат 1,46 промила алкохол. Полицаи го спрели навреме, след което идва още по-веселата част – друг шофьор предложил да замести колегата си, но полицаите решили да се застраховат и проверили и него. Изненада! 1,21 промила! Това е малко по-културно от 1,46, но, както и да го погледнеш, е повече от два пъти повече от разрешеното.

Явно нормата за депутат е 1,96, а за шофьор на автобус – 1,46. Така си е, не сме равни дори в свинството си.

А КАТ нека си проверяват – акциите са хубаво нещо. Правят живота къде-къде по безопасен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here