Мъжкото онлайн списание
Технологии » Джаджи » Urwerk – нов вид време - Страница 3
Urwerk – нов вид време - Страница 3
Сряда, 02 Юли 2008 00:58 Написано от Васил Ходжев   

Когато пускат часовниците си през 1997 г. повечето хора решават, че тримата майстори са просто някакви откачалки. През следващите пет години критици и потребители не възприемат широко часовниците Urwerk. Веднага след представянето на 101 и 102 няма нито един купувач и нито една статия за моделите. По-късно се заформя малка група почитатели, но това е всичко. Този дизайн и този механизъм очевидно са изпреварили времето си. През този период единственото, което поддържа мечтата на Фрай и братята Баумгартнер, е тяхната собствена воля. Те не спират да вярват, че часовниците им ще се харесат на широката публика.

По това време Мартин Фрай често ходи до ателието на Феликс, който е по-активният от двамата братя, що се отнася до прякото производство на часовниците; Томас се занимава с организационните неща преди са се оттегли няколко години по-късно заради заболяване. В тези вечери Мартин и Феликс слушат „Time Is On My Side”. Понякога са депресирани от това колко трудно е да продължаваш с един такъв проект, когато нямаш никаква печалба. Но в следващия момент започват да говорят за часовниците и идеята отново им връща надеждата.

Първата им печалба е 100 000 швейцарски франка и те трябва да избират – дали да се откажат и да си разделят парите или да продължат.

Както можем да очакваме, братята Баумгартнер и Мартин Фрай не се отказват и решават да вложат всичко в Urwerk 103.01. Той ще се окаже големият пробив.

През 2003 г. критиката вече не мълчи. Мълвата за UR 103.01 се разнася, появяват се клиенти. Рискът започва да носи пари.

103 се различава от първите два модела по това, че има четири, а не два кръга, всеки с по три числа на него. Първото колело е с 1, 5 и 9, второто с 2, 6 и 10, третото с 3, 7 и 11, а четвъртото – с 4, 8 и 12. Ъгълът, под който са поставени дискчетата, позволява часът да се гледа, без човек да променя положението на китката си – например по време на шофиране не е нужно да махаш ръката си от волана, за да видиш какво показва циферблатът.

Най-трудното при 103 е проблемът с теглото – орбиталният механизъм е 160 пъти по-тежък от този с обикновените стрелки, затова се налага да се използват титан и алуминий за възможно най-малко тегло. Така, въпреки футуристичния си вид и големия си размер, часовникът е лек и много удобен за носене.

Освен да видиш колко е часът, Urwerk ти дава и друга информация. Тя е показана на контролното табло, което е на задната страна на часовника. Там има хронометър и указания за това колко батерия ти е останала. Има и винт, чрез който може да се променя скоростта, с която се движи часовникът. Целта е той да може да се сверява, без да се налага да се отваря, което би компрометирало неговата водоустойчивост. На контролното табло е и мястото, където добавяш смазочно масло – интересно е, че часовниците Urwerk работят със съвсем малко количество. Отново не е необходимо часовникът да се отваря, за да се добави маслото, което е допълнителна защита за водоустойчивостта.

103.03 - магията е разкрита...


 

Подобни статии

Bentley GTC Speed

Едва ли има кабрио, което да е едновременно толкова бързо, удобно и луксозно.. [още]
The Spacebook: лаптоп с два екрана

Обща широчина: 34 инча (86,4 см)... [още]
Ferrari 599 GTB Fiorano China

„Порцелановата" версия на Ferrari 599 GTB Fiorano е limited edition... [още]
Един за друг: Mercedes и Ducati

Mercedes SLK 55 AMG и Ducati Streetfighter 848... [още]

Последно добавени:

Aston Martin Thunderbolt

Една концепция на Хенрик Фискър... [още]
iPhone 6 за годината на козата

По случай китайската нова година... [още]
Mercedes-Benz F 015 - автомобил без шофьор

"Ексклузивен пашкул на колела"... [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация