Мъжкото онлайн списание
Технологии » Наука » Gmail за мобилни телефони на български
Gmail за мобилни телефони на български
Сряда, 05 Юли 2006 17:14 Написано от Васил Ходжев   

Вече и на твоя телефон!Вече не е необходимо потребителите на Gmail услугата да се притесняват, че ще пропуснат някой важен e-mail. Достатъчно е да имат достъп до Gmail акаунт от мобилния си телефон.

За да имат достъп до Gmail, потребителите трябва да посетят сайта http://gmail.com чрез телефона си и да се регистрират. Независимо че всеки телефон е различен, Gmail автоматично оптимизира интерфейса на GSM-a. Потребителите ще могат да виждат прикачени снимки и документи от телефона си и да отговарят на телефонните номера, запазени в Gmail акаунта.

Услугата на Google Gmail за мобилни устройства е безплатна, но потребителите трябва да проверят при своя оператор дали според абонаментния план е необходимо допълнително заплащане за достъп до мрежата.

Интерфейсът Gmail XHTML бе представен на английски на 15 декември, 2005 година, като даде възможност на потребителите да се свържат със своите Gmail акаунти и да прочетат съобщенията си чрез браузера на мобилния си телефон.

На 27 юни 2006 година бе представена и подръжката за интерфейса на още 10 езика: британски английски, френски, италиански, немски, испански, холандски, руски, китайски, португалски и турски; по-късно на: полски, финландски, шведски, датски, унгарски, словенски, литовски, тайландски, виетнамски, каталонски, словашки, румънски, гръцки, хърватски, чешки, сръбски, естонски, украински, латвийски, исландски, хинди, тагалог и български.

Интерфейсът на страницата за свързване се определя от езиковите настройки на мобилното устройство на потребителя. Ако настройките на това мобилно устройство са на език, който не се поддържа от услугата, автоматичният интерфейс е на английски.

Съдържанието на файловете с помощна информация (help) и примерните изображения (screenshots) няма да бъдат локализирани на по-рядко използваните езици: тайландски, виетнамски, каталонски, словашки, румънски, гръцки, хърватски, българки, чешки, сръбски, естонски, украински, латвийски, исландски, хинди и тагалог. Тези потребители ще бъдат пренасочени към файлове с помощна информация на един от поддържаните от услугата езици.

След като потребителят се свърже, езикът автоматично ще се зареди според личните му настройки. Въпреки това, потребителите няма да могат да променят езика директно от мобилните си устройства.

В момента услугата работи с мобилни устройства, които поддържат XHTML браузер, който, от своя страна, поддържа SSL и cookies, списък на телефоните, които със сигурност работят с Gmail, може да намерите тук.

 

Подобни статии

Porsche Panamera Platinum Edition

Това е специално ново издание на Panamera... [още]
Сандък за сапун, превърнат в кола

Нещо като колата на Фред Флинтстоун... [още]
BMW ActiveE

Електрическият автомобил е първи от цяла серия… [още]
Виртуално събличане

Да видиш едно момиче по бельо, докато тя си ходи съвсем облечена по улицата... [още]

Последно добавени:

Aston Martin Thunderbolt

Една концепция на Хенрик Фискър... [още]
iPhone 6 за годината на козата

По случай китайската нова година... [още]
Mercedes-Benz F 015 - автомобил без шофьор

"Ексклузивен пашкул на колела"... [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация