Мъжкото онлайн списание
Руски мускули
Понеделник, 24 Март 2008 20:00 Написано от Костадин Пантев   

Беше нощ.
Една от последните безснежни октомврийски нощи, когато над Москва река се стелеше млечнобяла мъгла и във въздуха се носеше сладникавата миризма на блато. Капитан Юнусов се прибираше към своята квартира в квартал Люблино, в югоизточната част на съветската столица. Срещата в парка до хиподрума беше минала незабелязана. Той беше получил по-нататъшни инструкции и сега просто трябваше да се прибере вкъщи. Да, понякога работата го налагаше.

Волга

Капитанът не бързаше. Черната Волга леко се плъзгаше по мокрия асфалт, просто сянка в стелещата се мъгла. Такава кола трудно оставаше незабележима през деня и затова тихите, безлюдни улици го караха да се чувства спокоен, в свои води. Капитан Юнусов обичаше да шофира на отворен прозорец. Кален в детството си в планините на родна Киргизия, студеният московски въздух за него беше като свеж пролетен полъх, а и това му позволяваше да чува звуците на нощта, към които беше изградил особена привързаност. Той се движеше по крайбрежните улици, като току обръщаше поглед към смътно очертаващата се река.

ВолгаИзведнъж странно безпокойство обзе хладнокръвния агент на КГБ. Нещо не беше както трябва. Нервността беше непривична за него, но той леко настъпи педала на газта – колкото по-бързо стигнеше у дома, толкова по-добре.

Тъкмо когато правеше левия завой за Ленинская Слобода, капитан Юнусов разбра какво не е наред – на метри зад него се чу рева на форсиран двигател и пъргавата Жигула с изгасени фарове изскочи от мъглата. Чуха се изстрели. Самодоволен глупак! – бяха го следили през цялото време! Нямаше време за чудене! Той рязко свърна надясно в първата пресечка и след това наляво и пак надясно по Автозаводская. Жигулата беше по петите му, а в тесните улички на жилищния квартал той просто нямаше шанс да й избяга. Единствената му възможност беше Андроповская Проспект – магистрала, свързваща центъра на Москва с южните предградия. Там Волгата щеше да покаже истинския си характер! Шеметни десетина секунди, последен завой и капитанът настъпи газта. Привидно тромавата кола подскочи, ревът на осемте цилиндъра изпълни нощта и 400 Нм въртящ момент разровиха асфалта, Волгата се понесе напред.

Шумът от двигателя на Жигулата ставаше все по-тих. След около 3 километра Юнусов слезе от магистралата и се изгуби из тъмните улички на Строителския квартал. От преследвачите нямаше и следа. Да, понякога беше полезно да имаш техническата подкрепа на съветските инженери.

Всички знаем за неразривната връзка...

 

Подобни статии

Porsche 918 Spyder

Концептуалният модел дебютира на автошоуто в Женева... [още]
Може ли да се построи асансьор до Космоса?

Преди около година се запознахме за пръв път с идеята… [още]
Atalanta се завръща след 75 години

На външен вид е като от 30-те, но под капака са технологиите на 21 век... [още]
Bentley Aero-Ace Project

Аеродинамичният дизайн е както естетичен, така и екологичен... [още]

Последно добавени:

Aston Martin Thunderbolt

Една концепция на Хенрик Фискър... [още]
iPhone 6 за годината на козата

По случай китайската нова година... [още]
Mercedes-Benz F 015 - автомобил без шофьор

"Ексклузивен пашкул на колела"... [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация